Ben jij thuis in de Nederlandse pensioenindustrie en de keuzes rondom het nieuwe pensioencontract in het bijzonder? Wil je een sturende rol vervullen bij de aankomende vernieuwingen in de Nederlandse pensioensector, ben jij een teamspeler en ben jij op zoek naar een baan waarin je echt van toegevoegde waarde kan zijn? Heb je altijd al onderdeel willen uitmaken van een gerenommeerde en onafhankelijke partij als Ortec Finance? Reageer dan snel!

Wat ga je doen als Senior specialist pensioencontract?

Het ALM-team voor Nederlandse pensioenfondsen bestaat uit een gebalanceerde mix van ervaren en beginnende consultants. Wij adviseren Nederlandse pensioenfondsen in hun strategische besluitvorming door middel van het uitvoeren van Asset en Liability Managementstudies. Daarnaast bedienen wij klanten die ons rekenmodel in licentie gebruiken om zelf hun strategische beleidskeuzes te kunnen maken. Het team zit bovenop de ontwikkelingen in het kader van het nieuwe pensioenakkoord in Nederland en speelt daarmee een vooraanstaande rol in de Nederlandse pensioensector. We zijn op zoek naar een ervaren senior specialist om de verwachte groei tijdens de transitie naar het nieuwe pensioencontract te kunnen realiseren.

Als Senior specialist pensioencontract houd je je met het volgende bezig:

 • Je praat op bestuursniveau met pensioenfondsen en kunt complexe processen begeleiden in het kader van de transitie van het huidige naar het nieuwe pensioencontract;
 • Je draait mee in commissies en werkgroepen die zicht bezighouden met de uitwerking van het nieuwe pensioencontract;
 • Je draagt bij aan verbetering en vernieuwing van onze propositie en dienstverlening rondom de pensioentransitie en denkt mee over onze strategische keuzes voor de lange termijn;
 • Je bent projectleider in ALM-studies, staat boven de materie en stuurt projectmedewerkers aan;
 • Je draagt bij aan een lange termijn klantrelatie als accountmanager bij bestaande klanten.

Het ALM-team Nederland is onderdeel van de afdeling Pension Strategy die bestaat uit zo’n 50 consultants. De afdeling adviseert pensioenfondsen wereldwijd vanuit de verschillende internationale kantoren. Dit doen we via direct advies door bijvoorbeeld een ALM-studieproject, door het leveren van risicorapportages of door het beschikbaar stellen en implementeren van onze ALM-software.

Wie ben jij?

Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in een exacte, financiële of aanverwante wetenschappelijke richting, bijvoorbeeld Finance of Economie. Je hebt minimaal 15 jaar werkervaring in een rol als adviseur, actuaris of accountmanager binnen de pensioenindustrie. Je bent goed ingevoerd in de verschillende keuzes rondom het nieuwe pensioencontract en de impact hiervan. Je hebt een netwerk in de Nederlandse pensioenwereld waar je gebruik van kunt maken.

Je bent klantgericht en hebt de drive om de klantvraag op de beste manier te beantwoorden. Je hebt sterke projectmanagement skills en kunt collega’s in jouw project efficiënt aansturen. Je kunt transitieprocessen begeleiden in de complexiteit van de verschillende stakeholders van een pensioenfonds.

Verder beschik je over conceptueel denkvermogen, goede analytische en communicatieve vaardigheden en ben je vloeiend in de Nederlandse taal. Tot slot werk je accuraat en ben je in staat om zowel zelfstandig als in een team goed te functioneren.

Wat hebben wij je te bieden?

Wij bieden je een uitdagende en veelbelovende baan binnen een groeiende, internationale en inspirerende organisatie. Een prettige werkomgeving en veel mogelijkheden op zowel persoonlijk als professioneel gebied. We hebben een actieve personeelsvereniging die diverse activiteiten door het jaar heen organiseert!

Je ontvangt een interessant en marktconform salaris, uiteraard afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantiegeld;
 • Een vaste 13e maand;
 • Een interessante bonusregeling;
 • Deelname aan de pensioenregeling;
 • 27 vakantiedagen (op fulltime basis);
 • De mogelijkheid om ieder jaar extra dagen bij te kopen;
 • Werken vanuit ons kantoor in zowel Rotterdam als Amsterdam, en in deze nieuwe tijd ook vanuit huis;
 • Reiskostenvergoeding voor jouw dagelijkse km’s en een regeling voor zakelijke reizen en thuiswerken;
 • Een werkomgeving met enthousiaste en leuke collega’s!

Over Ortec Finance

Ortec Finance is een wereldwijde leverancier van toonaangevende technologie en oplossingen voor het nemen van investeringsbeslissingen. Het is ons doel om mensen in staat te stellen de complexiteit van investeringsbeslissingen te managen. Dit doen wij door het leveren van toonaangevende technologie en oplossingen voor het nemen van investeringsbeslissingen aan financiële instellingen over de hele wereld. Onze kracht ligt in een doeltreffende combinatie van geavanceerde modellen, innovatieve technologie en diepgaande marktkennis. Deze combinatie van vaardigheden en expertises ondersteunt investeringsprofessionals in het behalen van een betere risico- rendementsverhouding en daarmee betere resultaten.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, daarnaast heeft Ortec Finance kantoren in Amsterdam, Londen, Toronto en Zürich.

 • 20+ landen actief
 • 500+ klanten
 • 96% retentie
 • 3 biljoen euro totale activa onder beheer bij onze klanten

Aanvullende informatie is te vinden op www.ortecfinance.com.

Meer informatie of solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Martin Bakker, teamleider van het ALM-team Nederland, via telefoonnummer +31 10 700 50 00. Ben je geïnteresseerd in deze functie, solliciteer dan via de sollicitatiebutton.

Solliciteren

We hopen je snel te ontmoeten!

 

 • Experienced Professional
 • Rotterdam & Amsterdam
 • Fulltime
X