Wat ga je doen als Junior Consultant Pension Strategy?

Binnen ons team houd jij je bezig met een diversiteit aan activiteiten binnen Financieel Risicomanagement bij grote en kleine pensioenfondsen. Onder Financieel Risicomanagement  komen adviesopdrachten op het gebied van ALM, beleggingsadvies en risicomonitoring uitvoerig aan bod. Dit houdt in dat je zowel aan de actuariële kant als op het gebied van de beleggingen ervaring opdoet in modelleren, uitwerken, analyseren en presenteren. Als Junior Consultant lever je een bijdrage aan werkgroep bijeenkomsten, bestuurspresentaties, en het opleiden van de klant op het gebied van Financieel Risicomanagement. Je hebt contact met de klant om uit te zoeken hoe het beleid van een pensioenfonds het beste gemodelleerd en geanalyseerd kan worden. Indien noodzakelijk zorg je voor maatwerk door nieuwe functionaliteit te (laten) ontwikkelen in de software. Je wisselt jouw werkzaamheden op ons kantoor af met bezoeken aan de klant. Onze klanten bevinden zich ook in toenemende mate in het buitenland.

De afdeling

De afdeling Pension Strategy bestaat uit ALM consultants en Investment consultants die zich richten op het adviseren van klanten en op het implementeren van onze producten. Hiermee helpen wij onze klanten om hun premie-, indexatie- en beleggingsstrategie te optimaliseren en uitvoering van het beleid te monitoren. 

Wij adviseren pensioenfondsen bij hun besluitvorming en de daaropvolgende verfijning van de strategische asset mix uit de ALM-studie naar meerdere asset classes en de verdere strategische en praktische invulling daarvan. Daarnaast worden rapportages geleverd waarmee de korte termijn risico’s voor onze klanten inzichtelijk worden gemaakt.

In onze advisering wordt gebruik gemaakt van door Ortec Finance zelf ontwikkelde systemen, die kunnen worden aangepast aan de specifieke omstandigheden van het pensioenfonds. Deze kwalitatief hoogwaardige producten worden ook geïmplementeerd bij onze klanten zodat zij in staat worden gesteld zelfstandig analyses uit te kunnen voeren.

Wat vragen wij?

Heb jij een studie Econometrie, Economie, Finance of een bèta-opleiding (Wiskunde, Natuurkunde, Informatica, Sterrenkunde) afgerond en heb je belangstelling voor de financiële wereld, dan kun je een goede start maken als Junior Consultant. 

 • Om de functie goed te vervullen is het essentieel dat je toegepast kunt denken en inzicht hebt in modelleren van financiële producten;
 • Het is van groot belang dat je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden vanwege de contacten met de klant;
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

Wat hebben wij je te bieden?

Wij bieden je een uitdagende en veelbelovende baan binnen een groeiende, internationale en inspirerende organisatie. Een prettige werkomgeving en veel mogelijkheden op zowel persoonlijk als professioneel gebied. We hebben een actieve personeelsvereniging die diverse activiteiten door het jaar heen organiseert!

Je ontvangt een interessant en marktconform salaris, uiteraard afhankelijk van jou opleiding en ervaring. Daarnaast bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden:
 • 8% vakantiegeld;
 • Een vaste 13e maand;
 • Een interessante bonusregeling;
 • Deelname aan de pensioenregeling;
 • 27 vakantiedagen (op fulltime basis);
 • De mogelijkheid om ieder jaar extra dagen bij te kopen;
 • Reiskostenvergoeding voor jouw dagelijkse km’s en een regeling voor zakelijke reizen;
 • Een werkomgeving met enthousiaste en leuke collega’s!

Over Ortec Finance

Ortec Finance is een wereldwijde leverancier van toonaangevende technologie en oplossingen voor het nemen van investeringsbeslissingen. Het is ons doel om mensen in staat te stellen de complexiteit van investeringsbeslissingen te managen. Dit doen wij door het leveren van toonaangevende technologie en oplossingen voor het nemen van investeringsbeslissingen aan financiële instellingen over de hele wereld. Onze kracht ligt in een doeltreffende combinatie van geavanceerde modellen, innovatieve technologie en diepgaande marktkennis. Deze combinatie van vaardigheden en expertises ondersteunt investeringsprofessionals in het behalen van een betere risico- rendementsverhouding en daarmee betere resultaten.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, daarnaast heeft Ortec Finance kantoren in Amsterdam, Londen, Toronto, Hong Kong en Zürich. 
 • 20+ landen actief
 • 500+ klanten
 • 96% retentie
 • 3 biljoen euro totale activa onder beheer bij onze klanten

Meer informatie of solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met één van onze HR collega's via telefoonnummer +31 10 700 50 00. 
Ben je geïnteresseerd in deze functie, solliciteer dan via de sollicitatiebutton.

 

Solliciteren