Heb jij een goed conceptueel vermogen en interesse in de pensioensector? Dan is dit je kans om brede en diepe kennis op te doen over de pensioensector in het algemeen en het beleggingsbeleid en risicomanagement in het bijzonder. Ons team Risk Management binnen Pension Strategy is op zoek naar een gemotiveerde Junior Consultant.

Wat ga je doen als Junior Consultant?

Als Junior Consultant heb jij de risico’s van pensioenfondsen op het vizier. Je werkt samen in een team van consultants die een vaste groep van pensioenfondsen adviseert en begeleidt in risicomanagement. We werken intensief samen met onze klanten en hebben periodiek overleg met het bestuur. Jouw rol in dit proces is om de risico’s in kaart te brengen, hierbij beheersmaatregelen te onderzoeken en hierover te rapporteren naar de klant. Hierin trek je altijd samen op met een collega consultant. Je helpt met de vastlegging van de besprekingen met de klant en het opvolgen van vervolgacties.

Naarmate je meer ervaring opdoet in je rol, groeien je verantwoordelijkheden in het risicomanagement proces voor de klant. Je werkt samen met verschillende teamleden en leert daardoor verschillende klanten kennen. Je werkt veelal vanuit kantoor, maar gaat ook mee naar de bestuursvergaderingen. Op deze manier doe je een brede en diepe kennis op over de pensioensector in het algemeen en het beleggingsbeleid en risicomanagement hiervan in het bijzonder.

Het team bestaat uit 7 ervaren Investment en Risk Management Consultants. Wij halen allen onze drive uit het helpen van pensioenfondsen bij complexe besluitvorming. De klant neemt onze adviezen serieus en ziet ons als strategisch partner. Wij gaan samen voor een ultieme klanttevredenheid. Ons team kenmerkt zich door een nuchtere instelling en grote bereidheid om elkaar te helpen.

Wie ben jij?

Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in een financiële of aanverwante wetenschappelijke richting. Je beschikt over goede schrijfvaardigheden en een sterk analytisch vermogen. Daarnaast heb je affiniteit met en interesse in pensioenfondsen en risicomanagement. Je werkt gestructureerd en bent klantgericht. Verder beschik je over:

 • Een goed conceptueel denkvermogen en analytische vaardigheden;
 • Een leergierige en klantgerichte instelling;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Vloeiend in de Nederlandse taal.

Tot slot werk je accuraat en ben je in staat om zowel zelfstandig als in een team goed te functioneren.

Wat hebben wij je te bieden?

Wij bieden je een uitdagende en veelbelovende baan binnen een groeiende, internationale en inspirerende organisatie. Een prettige werkomgeving en veel mogelijkheden op zowel persoonlijk als professioneel gebied. We hebben een actieve personeelsvereniging die diverse activiteiten door het jaar heen organiseert!

Je ontvangt een interessant en marktconform salaris, uiteraard afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantiegeld;
 • Een vaste 13e maand;
 • Een interessante bonusregeling;
 • Deelname aan de pensioenregeling;
 • 27 vakantiedagen (op fulltime basis);
 • De mogelijkheid om ieder jaar extra dagen bij te kopen; 
 • Werken vanuit ons kantoor in Rotterdam;
 • Reiskostenvergoeding voor jouw dagelijkse km’s en een regeling voor zakelijke reizen;
 • Een werkomgeving met enthousiaste en leuke collega’s!

Over Ortec Finance

Ortec Finance is een wereldwijde leverancier van toonaangevende technologie en oplossingen voor het nemen van investeringsbeslissingen. Het is ons doel om mensen in staat te stellen de complexiteit van investeringsbeslissingen te managen. Dit doen wij door het leveren van toonaangevende technologie en oplossingen voor het nemen van investeringsbeslissingen aan financiële instellingen over de hele wereld. Onze kracht ligt in een doeltreffende combinatie van geavanceerde modellen, innovatieve technologie en diepgaande marktkennis. Deze combinatie van vaardigheden en expertises ondersteunt investeringsprofessionals in het behalen van een betere risico- rendementsverhouding en daarmee betere resultaten.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, daarnaast heeft Ortec Finance kantoren in Amsterdam, Londen, Toronto, Hong Kong, Melbourne en Zürich.

 • 20+ landen actief
 • 500+ klanten
 • 96% retentie
 • 3 biljoen euro totale activa onder beheer bij onze klanten
 • Aanvullende informatie is te vinden op www.ortecfinance.com.

  Meer informatie of solliciteren?

  Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met HR, via telefoonnummer +31 10 700 50 00. Ben je geïnteresseerd in deze functie, solliciteer dan via de sollicitatiebutton.

  Solliciteren

  We hopen je snel te ontmoeten!