Data Analytics is op zoek naar nieuwe Lead Data Scientists!

Wil je onderdeel zijn van een enerverende data science reis met uitdagende projecten? Ben jij degene die van (niet-)gestructureerde data met algoritmes en data science toepassingen toegevoegde waarde kan creëren? Durf jij de uitdaging aan om met een team van data experts een vraagstuk van een klant op te lossen en te implementeren? Dan is dit jouw kans!

Data Analytics – an Ortec Finance company

Onze organisatie heeft een uniek track-record op het gebied van “Advanced Analytics” en houdt zich al ruim 35 jaar bezig met het analyseren van data. Data Analytics, onderdeel van Ortec Finance, zorgt ervoor dat klanten beter inzicht krijgen in hun data en daar bedrijfsmatig hun voordeel mee kunnen doen. Data Analytics onderscheidt zich van andere aanbieders door niet alleen consultancy en opleiding te bieden, maar in het bijzonder door het daadwerkelijk oplossen van data science uitdagingen. Wij zijn in met name geïnteresseerd in de uitkomsten van de (big) data verwerking en analyses door het toepassen van de nieuwste technieken op het gebied van machine learning. Data Analytics levert zoveel mogelijk schaalbare oplossingen door gebruik te maken van bestaande platforms en infrastructuur van partijen zoals Google, Microsoft en IBM. Daarnaast maken we veelvuldig gebruik van Python, R en andere open source talen.

Wat ga je doen als Lead Data Scientist?

Steeds meer organisaties willen data omzetten in nieuwe diensten of processen, procesverbeteringen of willen met de data voorspellen wat het juiste aanbod is voor hun klant. Data Analytics speelt op deze behoefte in. Als Lead Data Scientist speel jij een cruciale rol in het transformatieproces van klanten door een business case op te lossen. Je helpt de juiste data te bewerken door het toepassen van statistische methoden, machine learning technieken of analytische benaderingen. Met jouw ervaring weet je het project inhoudelijk te coördineren en fungeer je als aanspreekpunt voor de klant. Vervolgens vertaal jij de uitkomsten naar waarde voor de klant.

Wat maakt jou de ideale Lead Data Scientist?

Deze rol vereist een HBO/WO opleiding in econometrie, business analytics, machine learning, artificial intelligence, informatiewetenschappen of aanverwante richting. Na jouw studie heb je 2-4 jaar gewerkt in data analytics, data science of machine learning.

Op competentie gebied wil je de uitdaging aan gaan om klantproblemen op te lossen, word je enthousiast van data, kun je goed organiseren en communiceren met een klant, en ben je erg geïnteresseerd om nieuwe ontwikkelingen te volgen en te implementeren. Je werkt samen met proactieve, resultaatgerichte en enthousiaste collega’s en je bent bereid om veel en snel te leren. Je wordt natuurlijk begeleid in het traject om een data science expert te worden die de klant verwacht. Verder is het van belang dat je vloeiend Nederlands en Engels spreekt, je een geldig werkvisum hebt in Nederland en woonachtig bent in regio Amsterdam – Utrecht, zodat je eenvoudig kunt reizen naar klantlocaties.

Daarnaast draag je bij door:

 • Een grondige kennis van machine learning en artificial intelligence: advanced analytics, data mining, statistiek, wiskunde, natural language processing, neurale netwerken;
 • Sterke affiniteit met technieken als R, Python of Javascript;
 • In staat om op projectbasis in flexibele teams en op klantlocatie werkzaam te zijn;
 • Ervaring met het verkennen, bewerken en visualiseren van data om nieuwe patronen te herkennen;
 • Ervaring met projectbegeleiding en het liefst ervaring met werken in agile of scrum methodieken.

Wat je kan verwachten van Data Analytics – een Ortec Finance organisatie

 • Meewerken en meedenken aan innovatieve idee, oplossingen en technologieën;
 • Een uitdagende, snel groeiende en ambitieuze (internationale) organisatie;
 • Goede ontwikkelmogelijkheden op persoonlijk vlak, maar ook zeker op professioneel vlak;
 • We hebben graag plezier!

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een uitdagende en veelbelovende baan binnen een groeiende, internationale en inspirerende organisatie. Een prettige werkomgeving en veel mogelijkheden op zowel persoonlijk als professioneel gebied. We hebben een actieve personeelsvereniging die diverse activiteiten door het jaar heen organiseert! Je ontvangt een interessant en marktconform salaris, uiteraard afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantiegeld;
 • Een vaste 13e maand;
 • Een interessante bonusregeling;
 • Deelname aan de pensioenregeling;
 • 27 vakantiedagen (op fulltime basis);
 • De mogelijkheid om ieder jaar extra dagen bij te kopen; 
 • Reiskostenvergoeding voor jouw dagelijkse km’s en een regeling voor zakelijke reizen;
 • Een werkomgeving met enthousiaste en leuke collega’s!

Meer informatie of solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met een van onze HR collega’s via telefoonnummer 010 – 700 50 00. Ben je geïnteresseerd in deze functie, solliciteer dan via de sollicitatiebutton.

We hopen je snel te ontmoeten!

Solliciteren