Ben je een ervaren Oracle Database Administrator (DBA) en houd je zowel van dagelijks beheer als van projectmatig werken binnen interdisciplinaire teams? Maak jij het verschil voor onze medewerkers en klanten met jouw kennis en ervaring? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen als Oracle DBA?

Ortec Finance ontwikkelt en host applicaties voor pensioenfondsen, asset managers, banken, woningcorporaties en gemeentes zodat zij gedegen financiële beslissingen kunnen nemen. Deze oplossingen worden internationaal verkocht en ondersteund.

Je bent samen met je collega’s van de afdeling Operations verantwoordelijk voor de sterk groeiende hosting services van Ortec Finance. Je beheert de Oracle databases en voorziet onze business en development teams van databasesupport en advies.

Operations bestaat uit 20 IT specialisten en engineers die de schakel zijn tussen de techniek en de goede werking van de applicaties. Je werkt met veel verschillende (cloud) technieken om de veeleisende klanten van Ortec Finance het beste te bieden op het gebied van performance, continuïteit en beveiliging. Je krijgt al snel veel verantwoordelijkheid en je werkzaamheden zijn onder andere:

 • Installatie, beheer en monitoring van Oracle databases
 • Beheer van Oracle Enterprise Manager
 • Backup en restore met RMAN
 • Disaster recovery met Data Guard
 • Performance tuning
 • Beheren van en koppelen met hosted web applicaties
 • Faciliteren van testomgevingen voor Business en Development afdelingen
 • Advies aan business en development afdelingen t.a.v. database zaken

Onderhoud op systemen kan plaatsvinden buiten reguliere kantoortijden. Omdat de oplossingen internationaal gebruikt worden draaien we ook regelmatig 24/7 standby-diensten.

Wanneer ben jij onze Oracle DBA?

Als je in het bezit bent van een afgeronde HBO- of WO-opleiding in de richting Informatica of vergelijkbaar en je minstens 5 jaar ervaring met het beheer van Oracle databases hebt. Daarnaast heb je een uitgebreide kennis van SQL en PL/SQL, en van Oracle DataGuard, Advanced Compression en Advanced Security.

Verder ben je accuraat, analytisch, proactief, zelfstandig, doel- en resultaatgericht en je voelt je verantwoordelijk voor de databases en de bijbehorende oplossingen. Je vindt het een uitdaging om onze klanten de best mogelijke oplossing en support te bieden. Je bent een echte team-speler en boven alles denk je eerst goed na voordat je wat doet! Daarnaast ben je communicatief sterk (zowel schriftelijk als mondeling), en beheers je het Nederlands en Engels in woord en geschrift. Ervaring met klantondersteuning is gewenst.

Naast het beheer van Oracle databases kom je bij Ortec Finance in aanraking met: patch automation via OEM, Oracle WebLogic / Fusion MiddleWare, Oracle Enterprise Linux, Windows Server, Puppet, Docker en Microsoft SQL Server databases. Ervaring met deze producten is een pre, net als ervaring met scripting (Bash, PowerShell) en een interesse in data interfacing (ETL).

Wat kunnen wij jou bieden?

Wij bieden je een uitdagende en veelbelovende baan binnen een jonge, groeiende, internationale en inspirerende organisatie. Een prettige werkomgeving en veel mogelijkheden op zowel persoonlijk als professioneel gebied. We bieden je een opleidingsprogramma en hebben een actieve personeelsvereniging die diverse activiteiten door het jaar heen organiseert!

Je ontvangt een interessant en marktconform salaris, uiteraard afhankelijk van jou opleiding en ervaring. Daarnaast bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantiegeld;
 • Een vaste 13e maand;
 • Een interessante bonusregeling;
 • Deelname aan de pensioenregeling;
 • 27 vakantiedagen (op fulltime basis);
 • De mogelijkheid om ieder jaar extra dagen bij te kopen;
 • Reiskostenvergoeding voor jouw dagelijkse km’s en een regeling voor zakelijke reizen;
 • Een werkomgeving met enthousiaste en leuke collega's

Over Ortec Finance

Ortec Finance is een wereldwijde leverancier van toonaangevende technologie en oplossingen voor het nemen van investeringsbeslissingen. Het is ons doel om mensen in staat te stellen de complexiteit van investeringsbeslissingen te managen. Dit doen wij door het leveren van toonaangevende technologie en oplossingen voor het nemen van investeringsbeslissingen aan financiële instellingen over de hele wereld. Onze kracht ligt in een doeltreffende combinatie van geavanceerde modellen, innovatieve technologie en diepgaande marktkennis. Deze combinatie van vaardigheden en expertises ondersteunt investeringsprofessionals in het behalen van een betere risico- rendementsverhouding en daarmee betere resultaten.

In Ortec Finance Techlabs worden de laatste ontwikkelingen uit de markt onderzocht en verder ontwikkeld. Denk hierbij aan Machine learning, Blockchain, Internet of things, Data analytics, Containerization etc.

Ook is er een jaarlijkse Hackathon waarin alle medewerkers een eigen idee mogen uitwerken en ontwikkelen.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, daarnaast heeft Ortec Finance kantoren in Amsterdam, Londen, Toronto, Hong Kong en Zürich.

 • 20+ landen actief
 • 500+ klanten
 • 96% retentie
 • 3 biljoen euro totale activa onder beheer bij onze klanten

Aanvullende informatie is te vinden op www.ortecfinance.com

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met onze hr collega’s via telefoonnummer +31 10 700 50 00. Ben je geïnteresseerd in deze functie, solliciteer dan via de sollicitatiebutton.

We hopen je snel te ontmoeten!

Apply for this vacancy