Aard van de werkzaamheden

Als ervaren consultant leid je of lever je een bijdrage aan projecten op het gebied van vermogensbeheer en risicomanagement bij pensioenfondsen of bestuur bureaus, waarbij de nadruk ligt op het beleggingsbeleid, de implementatiekant daarvan en het risicomanagement. Je kunt de strategische en praktische eigenschappen van verschillende beleggingen en beleggingsproducten zeer snel analyseren. Verder lever je een bijdrage aan (de ontwikkeling van) risicorapportages voor pensioenfondsen en doe je voorstellen op basis van deze rapportages. De uitkomsten van je analyses presenteer je op een correcte en plezierige wijze aan de beleggingscommissie of het bestuur van een pensioenfonds, met een sterk gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Ten slotte draag je bij aan de verdere uitbouw van de beleggings- en risico expertise binnen de business unit.

Opleiding en ervaring

  • Je hebt een succesvol afgeronde kwantitatieve universitaire studie met economische aspecten, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie met accent op Financiering en Belegging, Econometrie of Kwantitatieve Economie
  • Daarnaast heb je de CFA, VBA, FRM, of RMFI opleiding afgerond
  • Je hebt ruime ervaring opgedaan op het gebied van beleggings- en risicomanagementvraagstukken voor pensioenfondsen bij een vermogensbeheerder,  pensioenuitvoerder of consultant
  • Je hebt ervaring met risicomanagementtechnieken, zowel voor financiële als niet-financiële risico’s
  • Je onderhoudt relaties met klanten en zorgt (zelfstandig) voor een verdere uitbouw hiervan
  • Je voortdurend onafhankelijke blik in de wereld van vermogensbeheer en de wens om er elke dag weer van te leren, zal als zeer bepalend worden beschouwd bij de werving voor deze functie
  • Je hebt een analytische instelling en bent communicatief vaardig (Nederlands en Engels)
  • Je hebt belangstelling voor de inrichting van de beleggingsportefeuilles bij een pensioenfonds of een vermogensbeheerder en voor beleggingsproducten en zeker ook de praktische aspecten daarvan.
  • Je beschikt over sterke communicatieve en adviesvaardigheden die je inzet bij het vertalen van de klantvraag naar duidelijke adviezen
  • Je bent in staat om en hebt ervaring met complexe zaken op een eenvoudige wijze te communiceren en rapporteren richting het management / bestuurders.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een baan binnen een uitdagende en inspirerende werkomgeving met uitstekende opleidings- en doorgroeimogelijkheden, zowel richting verschillende inhoudelijke specialismen als richting project- en accountmanagement.

Je ontvangt een marktconform salaris, 8% vakantiegeld, een vaste 13e maand, een bijdrage aan de pensioenregeling, een reiskostenvergoeding en je neemt deel aan een bonusregeling.

Pensions & Insurance

De afdeling Pensions & Insurance bestaat uit ALM consultants en Investment consultants die zich richten op het adviseren van klanten en op het implementeren van onze producten. Hiermee helpen wij onze klanten om hun kapitaal-, premie-, indexatie- en beleggingsstrategie te optimaliseren en uitvoering van het beleid te monitoren.

Wij adviseren verzekeraars en pensioenfondsen bij hun besluitvorming en de daaropvolgende verfijning van de strategische asset mix uit de ALM-studie naar meerdere asset classes en de verdere strategische en praktische invulling daarvan. Daarnaast worden rapportages geleverd waarmee de korte termijn risico’s voor onze klanten inzichtelijk worden gemaakt.

Als onderdeel van het totale Risk Management concept voor pensioenfondsen en verzekeraars bieden wij, vanuit onze kantoren in Rotterdam en Amsterdam, Investment Consulting aan: de advisering over het beleggingsbeleid, de praktische invulling daarvan en het integrale risicomanagement. Daarnaast leveren de  Investment Consultants studies, rapportages en onafhankelijke adviezen inzake een breed scala aan beleggings- en risicomanagement gerelateerde onderwerpen.

Onze organisatie

Ortec Finance is wereldwijd actief als technology en solutions provider op het gebied van financieel risico en rendementsbeheer en helpt bedrijven bij het maken van complexe investeringsbeslissingen. Ortec Finance is in 1981 opgericht in Rotterdam en heeft ca. 250 medewerkers die wiskundig inzicht, bedrijfskunde en praktische uitvoering combineren om tot innovatieve en pragmatische oplossingen te komen. Het bedrijf ondersteunt bij de financiële besluitvorming van institutionele en private beleggers.

Meer informatie of solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Anne van der Ven (HR Business Partner a.i.) van de afdeling Human Resources via telefoonnummer 010 – 700 50 00. Ben je geïnteresseerd in deze functie, solliciteer dan via de sollicitatiebutton.

We hopen je snel te ontmoeten!

Solliciteer voor deze functie