Ben jij een ervaren beleggingsexpert met kennis van de pensioenindustrie en kan jij pensioenfondsen helpen met alle beleggings- en risicogerelateerde vragen die zij hebben? Reageer dan snel!

Wat ga je doen als Investment Consultant?

Het Investment & Risk Consulting team bestaat uit 8 Investment en Risk Management Consultants. Elke consultant adviseert één of meerdere pensioenfondsen op vaste basis. Daarnaast voeren de consultants verschillende projecten uit voor pensioenfondsen op het gebied van vermogensbeheer en risicomanagement. We zoeken voor het team versterking van een senior investment consultant.

Als ervaren consultant lever je een bijdrage aan projecten op het gebied van vermogensbeheer en risicomanagement bij pensioenfondsen. Dit verloopt veelal via een bestuursbureau. Hierbij ligt de nadruk op opzet en uitvoering van het beleggingsbeleid, dus vooral de implementatiekant. Je bent in staat om de strategische en praktische eigenschappen van verschillende beleggingen en beleggingsproducten zeer snel te analyseren. Je beoordeelt beleggingsvoorstellen voor het bestuur en/of de beleggingsadviescommissie en levert countervailing power naar de fiduciair manager. Je coördineert het proces rondom de beleggingscyclus en werkt nauw samen met medewerkers van bestuursbureaus. Verder kun je actief betrokken worden bij de uitvoering van het financiële en niet-financiële risicomanagement. Zo begeleid je het bestuur bij het uitvoeren van risicoanalyses, het bepalen van beheersmaatregelen en de monitoring hiervan. De uitkomsten van je analyses presenteer je op een correcte en plezierige wijze aan de beleggingscommissie of het bestuur van het pensioenfonds. Je hebt een sterk gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Daarbij ben je ook in staat om risicobeleid te vertalen naar implementatie, waarbij je de risicobereidheid koppelt aan bestaande en mogelijke nieuwe beheersmaatregelen.

Je werkt op verschillende projecten zelfstandig of samen met andere teamleden. Je draagt eindverantwoordelijkheid voor de klant. Via het brede netwerk van Ortec Finance draag je bij aan uitbreiding van de bestaande klantenbasis. Ten slotte draag je bij aan de verdere uitbouw van de beleggings- en risico-expertise binnen het team.

Wie ben jij?

Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in een financiële of aanverwante wetenschappelijke richting, bijvoorbeeld Finance, Bedrijfskunde of Economie, aangevuld met CFA, VBA of RMFI. Je hebt minimaal 8 jaar relevante werkervaring op het gebied van beleggings- en risicomanagementvraagstukken voor pensioenfondsen en overziet de organisatiestructuur van pensioenfondsen. Je hebt kennis van financiële risico’s en bij voorkeur ook van niet-financiële risico’s voor pensioenfondsen. Je hebt ervaring met complexe onderwerpen en bent in staat om op een eenvoudige wijze te communiceren en rapporteren richting bestuurders. Je beschikt over een helikopterview en je bent in staat om structuur aan te brengen binnen een complex en veeleisend werkveld. Je vindt het leuk om relaties met klanten te onderhouden en zorgt (zelfstandig) voor een verdere uitbouw hiervan.

Verder beschik je over:

 • Een klantgerichte instelling;
 • Goede communicatieve en schrijfvaardigheden;
 • Vloeiend in de Nederlandse taal

Tot slot werk je accuraat en gestructureerd en ben je in staat om zowel zelfstandig als in een team goed te functioneren.

Wat hebben wij je te bieden?

Wij bieden je een uitdagende baan binnen een groeiende, internationale en inspirerende organisatie. Je werkt nauw samen met ons team van Investment & Risk consultants, waardoor jij je verder kunt ontwikkelen binnen het vakgebied. Een prettige werkomgeving en veel mogelijkheden op zowel persoonlijk als professioneel gebied. Wij zijn een klein team met korte lijnen. Wij werken graag samen en successen worden gedeeld. We hebben een actieve personeelsvereniging die diverse activiteiten door het jaar heen organiseert.

Je ontvangt een interessant en marktconform salaris, uiteraard afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantiegeld;
 • Een vaste 13e maand;
 • Een interessante bonusregeling;
 • Deelname aan de pensioenregeling;
 • 27 vakantiedagen (op fulltime basis);
 • De mogelijkheid om ieder jaar extra vakantiedagen bij te kopen;
 • Standplaats Rotterdam of Amsterdam, met mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Reiskostenvergoeding voor jouw dagelijkse km’s en een regeling voor zakelijke reizen;
 • Een werkomgeving met enthousiaste en leuke collega’s!

Over Ortec Finance

Ortec Finance is een wereldwijde leverancier van toonaangevende technologie en oplossingen voor het nemen van investeringsbeslissingen. Het is ons doel om mensen in staat te stellen de complexiteit van investeringsbeslissingen te managen. Dit doen wij door het leveren van toonaangevende technologie en oplossingen voor het nemen van investeringsbeslissingen aan financiële instellingen over de hele wereld.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, daarnaast heeft Ortec Finance kantoren in Amsterdam, Londen, Toronto en Zürich.

 • 20+ landen actief
 • 500+ klanten
 • 96% retentie
 • 3 biljoen euro totale activa onder beheer bij onze klanten

Aanvullende informatie is te vinden op www.ortecfinance.com.

Meer informatie of solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Loranne van Lieshout, Team leader Investment & Risk Consulting, via telefoonnummer +31 10 700 50 00. Ben je geïnteresseerd in deze functie, solliciteer dan via de sollicitatiebutton.

Solliciteren

We hopen je snel te ontmoeten!

 • Experienced Professional
 • Amsterdam & Rotterdam
 • Fulltime
X
Cookies help us improve your website experience.
By using our website, you agree to our use of cookies.
Confirm