Heb je werkervaring bij een woningcorporatie of in de vastgoedmarkt, werk je graag met (onze) softwaremodellen en wil je altijd precies weten hoe deze ‘onder de motorkap’ werken? Sla jij de brug tussen de theorie van financiële en vastgoedsturing en de praktijk van woningcorporaties? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Wat bieden we je?

We bieden je een uitdagende baan waarin je snel verantwoordelijkheid krijgt, je vanaf de eerste dag klantcontact hebt en je volwaardig lid bent van een jong en enthousiast team van consultants. Verder bieden we jou een organisatiecultuur waarin jij je kan ontwikkelen en het beste uit jezelf kan halen.

Je krijgt een salaris van € 65.000 – € 82.000 per jaar (inclusief een vaste 13e maand, vakantiegeld en een geschatte variabele beloning, op basis van een fulltime contract) afhankelijk van je functie, competenties en ervaring. Daarnaast bieden we je uitstekende voorwaarden, waaronder:

 • Hybride werken; je krijgt de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken (inclusief een vergoeding hiervoor), waardoor je een goede werk/privé balans weet te behouden
 • Diverse mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen met in- en externe scholingsprogramma’s, zowel op inhoudelijke specialismen als op project- en accountmanagement en op het gebied van persoonlijke ontwikkeling
 • Uitzicht op een vast contract, we streven naar een langdurige samenwerking
 • Een open en informele werksfeer (actieve personeelsvereniging, jaarlijkse ski-trip, gezellige borrels, jaarlijks zomer- en kerstfeest en nog veel meer) met inspirerende, slimme en enthousiaste collega’s!
 • 27 vakantiedagen (en mogelijkheid tot 15 dagen bijkopen), gunstige pensioenregeling, royale reiskostenvergoeding, laptop en telefoon.

Wat houdt de functie in

Op onze afdeling Real Estate helpen wij woningcorporaties de juiste investeringsbeslissingen te nemen. Dit doen wij door het combineren van onze software en gedegen kennis van de sector. Zo zijn woningcorporaties in staat hun huurders optimaal van dienst te zijn. Hier ga jij dus aan bijdragen! 

Ook binnen Ortec Finance werk je samen met collega’s van uiteenlopende afdelingen: van softwareontwikkeling tot sales en van ICT tot andere consultancyteams. We werken samen in projectteams om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Jij brengt hierbij kennis en ervaring mee uit de corporatiesector. Denk bijvoorbeeld aan processen, regelgeving en de kijk van corporaties op de diverse beleidsvraagstukken. Je beschikt over analytische vaardigheden en leunt hierbij op de collega’s die gespecialiseerd zijn in de financiele rekenregels en de uitwerking hiervan in onze modellen. Samen met je collega’s adviseer je op inhoudelijke en technische vraagstukken van onze klanten. 
Je helpt onze klanten in het gebruik van onze software bij hun vraagstukken op het gebied van vastgoedsturing, -financiën en -waardering. Denk hierbij aan de doorrekeningen voor de Nationale Prestatieafspraken, de eenmalige huurverlaging en strategische scenario’s. Hierbij worden de toekomstige plannen van de woningcorporaties in kaart gebracht en doorgerekend met behulp van ons prognosemodel WALS. Als consultant help je mee om deze plannen in ons model te verwerken en de financiële en maatschappelijke gevolgen in kaart te brengen en analyseren. 

Je werkt voor en met een brede groep woningcorporaties die verspreid zitten door heel Nederland. Binnen elk project variëren hierbij je taken en verantwoordelijkheden; hierdoor is elke dag anders. Je begint je week bijvoorbeeld met het voorbereiden en bijwerken van één van onze inhoudelijke opleidingen rondom onze software en actualiteiten in de sector, dit doe je samen met een collega. Halverwege de week beoordeel je de inrichting of resultaten uit het prognosemodel WALS van één van onze woningcorporaties. En op vrijdag eindig je de week door de klanten via onze Servicedesk verder op weg te helpen. 

Wie ben jij?

Je bent een echte teamspeler en krijgt energie van het sparren met en adviseren van collega’s en klanten. In het klantcontact weet je de vraag achter de vraag te achterhalen. Met jouw probleemoplossend vermogen en analytische vaardigheden maak je de nieuwe software makkelijk eigen, weet je de data te verwerken en ben je in staat verbanden te leggen. Je maakt graag moeilijke dingen makkelijk, ziet altijd ruimte voor optimalisatie en draagt uit jezelf nieuwe ideeën aan. Je wilt ontwikkelen, doorgroeien en stappen maken in je carrière. Je Nederlands is uitstekend maar ook in het Engels weet je je goed uit te drukken. Verder herken je je in onze kernwaarden en beschik je over:

 • Relevante werkervaring binnen de corporatiesector of in een soortgelijke functie
 • HBO of WO diploma op het gebied van economie, econometrie, finance, bouwkunde of andere (vastgoed) gerelateerde studie
 • Kennis van financiële rekenkunde of affiniteit met cijfers (van woningcorporaties in het bijzonder is een pré)
 • Kennis van of interesse in de vastgoedmarkt is een pré

Wie zijn wij?

Werken bij Ortec Finance betekent werken in een organisatie waar lange termijn (klant)relaties centraal staan. Een omgeving waarin collega’s bereid zijn elkaar én klanten te helpen. De cultuur is namelijk informeel, plat en vriendelijk. Maar ook innovatief: hoe kunnen we gezamenlijk het werk van onze klanten – maar ook ons eigen werk – beter, efficiënter én makkelijker maken? 

Ortec Finance is de toonaangevende leverancier van technologie en oplossingen voor risico- en rendementsmanagement. Het is ons doel om mensen in staat te stellen de complexiteit van investeringsbeslissingen te managen. We doen dit door toonaangevende technologieën en oplossingen voor investeringsbeslissingen te leveren aan financiële instellingen over de hele wereld. Ook gemeenten en belastingsamenwerkingen behoren tot onze klantenkring. Onze kracht ligt in een effectieve combinatie van geavanceerde modellen, innovatieve technologie en diepgaande marktkennis. Onze werknemers zijn hoogopgeleid en investeren in hun carrière. Onze bedrijfscultuur is zeer open en informeel. Goede ideeën zijn altijd welkom. We geven je alle ruimte om je talenten te ontwikkelen en juichen ondernemerschap toe. Lees meer over Ortec Finance.

Meer informatie of solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie, solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Be creative!

Voor meer informatie over de positie of over werken bij Ortec Finance kan je contact opnemen met Cherise Ede – van der Horst via Cherise.Ede@Ortec-Finance.com 

Solliciteren

We hopen je snel te ontmoeten!

 • Experienced Professional
 • Rotterdam en Amsterdam
 • Fulltime
X
Cookies help us improve your website experience.
By using our website, you agree to our use of cookies.
Confirm